POLITIK | Kroatiens regering slap med skrækken, da oppositionen, med det socialdemokratiske SDP i spidsen, truede med et mistillidsvotum. Premierminister Jadranka Kosor blev reddet på målstregen.

Det tog 15 timer at diskutere sig igennem emnet i Sabor, det kroatiske parlament, før man fandt en løsning natten til torsdag. SDP ønskede regeringens afgang bl.a. på grund af anklager om omfattende korruption og kaldte regeringen ”en skam for Kroatien på den internationale scene.”

Jadranka Kosor gjorde i sit forsvar meget ud af at vise sin internationale opbakning fra blandt andre USA, Kommissionen og senest fra en talsmand fra det største parti i Europa-Parlamentet, det konservative EPP. Til sammenligning er oppositionens frontfigur Zoran Milanovic blevet betragtet som ubetydelig i europæisk sammenhæng. Oppositionen opnåede ikke flertal i afstemningen om mistillidsvutom.

WAZ.euobserver 29/10

Af KFH