POLITIK | I Polen erklærer regeringen nu, at de vil støtte et tyrkisk medlemskab, når de overtager EU’s formandskab til næste efterår. Samtidig viser en meningsmåling at kun hver tredje indbygger i Tyskland ønsker Tyrkiet i EU.

Ifølge Polskie Radio har Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski udtalt, under et officielt besøg i Ankara, at Polen vil støtte Tyrkiets proces imod EU medlemskab. Ifølge polsk professor er Tyrkiets rolle i NATO og det mægtige tyrkiske militær en vigtig årsag til Polens positive syn på Tyrkisk medlemskab.

Kort tid efter besøgte den tyrkiske premierminister Erdogan Berlin og Kansler Merkel. Ved denne lejlighed udførte avisen Die Welt en undersøgelse, der viste at 69 af tyskerne ikke ønsker at Tyrkiet skal med i EU. Erdogan påpegede at EU skal holde sine løfter om medlemskab, men Merkel understregede, at den fastlåste konflikt om Cypern må løses, før processen kan accelereres.

Novinite 9/10

Polskie Radio 7/10

Af KFH