VOLD | Under dagens Gay Pride parade i den serbiske hovedstad opstod voldsomme kampe imellem moddemonstranter og politi.

Mere end 120 personer er kommet voldsomt til skade under dagens gadekampe, herunder en betydelig mængde politifolk og tilfældige tilskuere. Adskillige biler, politikøretøjer og busser sattes i brand og bygninger i byens centrum, blandt andre flere partihovedkvarterer, blev angrebet og voldsomt beskadiget. Blandt andet forsøgtes parlamentsbygningen indtaget, men angrebet blev afværget. Moddemonstranterne benyttede sten molotovcocktails og skilte som våben.

Serbiens præsident Boris Tadic udtaler, at ”staten er rede til at gribe til strenge metoder imod disse hooligans, ” og statsanklagerens kontor vil gøre alt for at identificere voldmændene og retsforfølge dem, skriver nyhedsbureauet B92.

5000 politifolk blev sendt på gaden til at skabe ro. De ca. 1000 deltagerne i paraden slap for skader.

B92 10/10

Af KFH