VALG | Lørdagens parlamentsvalg giver efter al sandsynlighed endnu en periode ved magten til Letlands konservative regeringskoalition og premierminister Valdis Dombrowskis.

To meningsmålinger, foretaget i løbet af lørdagen, giver et stort forspring til den siddende regering. En valgstedsmåling fra det lettiske nyhedsbureau Leta giver Dombrowskis koalition 61,7 procent af stemmerne. Lettisk tv har lavet en anden måling, der giver regeringen 55 procent af stemmerne. Det socialdemokratiske ‘Harmony Centre’, der repræsenterer det russiske mindretal i landet, får henholdsvis 21,8 og 29,8 procent i de to målinger.

Der var op til valget debat om regeringens massive offentlige nedskæringer i kølvandet på finanskrisen, Letlands lånepakker og de følgende lånekrav fra IMF og EU. Harmony Centre stod for en blødere vej ud af krisen, samt for bl.a. lettere adgang til statsborgerskab for det betydelige russiske mindretal i Letland.

39-årige Dombrowski er den yngste regeringsleder i Europa.

Ritzau, 2/10

BBC, 2/10

Af MBL