POLITIK | Manden med læderhatten, milliardæren med den endnu rigere kone og indtil i går borgmester i Moskva, Jurij Lusjkov, er blevet fyret.

Atten år nåede den 74-årige Lusjkov at sidde i borgmesterstolen, indtil den russiske præsident Dimitrij Medvedev i går fyrede ham på gråt papir. Lusjkov havde ellers haft mulighed for at overveje sin fremtid, efter at han havde kritiseret regeringen i et åbent brev. Men det afviste han.

Hvad der forsvinder ud af moskovitternes liv sammen med Lusjkov, havde det russiske Newsweek allerede en artikel om i sidste uge. Nyhedsmagasinet nævner eksempelvis forbud mod homoparader (Lusjkov er kendt som homofob), ensrettede gader (Lusjkov havde en idé om, at ensrettede gader var fremtiden) og TV Centr i sin nuværende form, som ellers har været Lusjkovs faste talerør.

Berlingske Tidende, 28/9

Newsweek.ru, 20/9

 

 

Af JP