KACZYNSKI | Den polske oppositions leder Jaroslaw Kaczynski nægter nu at give hånd til statsminister Donald Tusk og præsident Bronislaw Komorowski. Dette som led i en boykot af de to ledere for deres rolle i forløbet op til og efter broderen, Lech Kaczynskis, død i et flystyrt i april.

Kaczynski har i ugevis holdt ledelsen i regeringspartiet ansvarlig for præsidentflyets styrt, ligesom han har ytret sin store forargelse over flytningen af det kors, der efterhånden havde skabt en lille dødekult omkring præsidenten udenfor præsidentpaladset.

Nyheden om, at Kaczynski ikke ønsker at give hånd til præsidenten og statsministeren kom frem under et interview med den polske udgave af Newsweek. Her kom det også frem, at Kaczynski gerne tager endnu en tørn som statsminister, hvis valget falder ud til hans fordel i 2011.

Polskie Radi, 26/9

 

Af MBL