POLITIK | I Grækenland protesterer lastbilchauffører igen over regeringen ved at blokere landevejene. Utilfredshed over udliciteringsplaner for transportsektoren kan skabe kaos i infrastrukturen.

George Papandreous regering er ved at tillade konkurrence i transportsektoren som led i de økonomiske reformer, der skal få det statsbankerottruede land på fode igen, men initiativet skaber vrede hos lastbilchaufførernes fagforeninger, der har opfordret til strejke.

I fem dage har indfaldsveje til Athen og Thessaloniki derfor været blokeret af lastbiler, og der er varsler om, at tankbiler med benzin vil tilslutte sig strejken og dermed tørlægge landets tankstationer, ligesom det skete i juli i år. Initiativet blev godkendt i udvalg i Parlamentet i torsdags og skal vedtages endeligt i den kommende uge.

Kathemerini 18/9

Af KFH