POLITIK | På torsdag vil en koalition bestående af russiske, oppositionelle organisationer blive udråbt. Koalitionen planlægger at stille op til parlamentsvalget i 2011 og – måske mere afgørende – foreslå en fælles kandidat til præsidentvalget i 2012, skriver Gazeta.ru.

Bag koalitionen står Mikhail Kasjanov fra den Folkelige-Demokratiske Union, Boris Nemtsov og Ilja Jasjin, begge fra Solidarnost, og Vladimir Rusjkov, tidligere Duma-medlem. Formentlig vil Garri Kasparov, den tidligere skak-stormester og nu symbolske leder af oppositionen, tiltræde koalitionen på et senere tidspunkt, ifølge bladets kilde.

Hvem koalition vil foreslå som kandidat til præsidentembedet, er endnu uklart. Måske falder svaret på en konstituerende kongres, som er planlagt inden for den næste måneds tid.

Gazeta, 14/9

Af JP