POLITIK | I en ny rapport, offentliggjort af OSCE-repræsentationen i Albanien, fremgår det, at den manglende løsning på landets politiske krise kan få betydning for forårets kommunalvalg.

Ifølge ODIHR (OSCEs Kontor for Demokratiske Institutioner og Menneskerettigheder i Warszawa) er en række valgreformer nødvendige forud for kommunalvalgene i maj 2011. Og international valgpraksis er, at de reformer skal afsluttes minimum seks måneder før sådanne valg.

Dette betyder, at parlamentet senest skal nå til en konklusion i november 2011. OSCE frygter, at denne deadline ikke er realistisk set i lyset af den manglende politiske vilje til at finde en løsning på den politiske krise såvel som det faktum, at parlamentets ad-hoc udvalg altid bruger mere end tre måneder på at færdiggøre deres arbejde.

Kritikken fra OSCE falder samtidig med, at Edi Rama, leder af oppositionspartiet, Det Socialistiske Parti, atter har advaret om nye protester mod regeringspartiet. Sidste bølge af protester blev afsluttet med en 14 dages sultestrejke i Maj 2010.

OSCE rapport 9/9/2010

Balkan Insight 9/9/2010

Balkan Insight 10/9/2010

Af AHP