POLITIK | Mere en 100 ukrainske journalister og kunstnere gik torsdag den d. 26. august på gaden med bannere og ansigtsmaling for større pressefrihed i Ukraine.

Demonstrationen fandt sted i Kyiv foran den domstolsbygning, hvor skæbnen for de regeringsuafhængige TV-kanaler TV-5 og TV-i for øjeblikket bliver afgjort. De to kanalers sendefrekvenser blev inddraget i juni ved en retsag anlagt af kanalernes største konkurrent Inter TV, der er ejet af den magtfulde og regeringsvenlige oligark Valerij Khorosjkovskij. Khorosjkovskij, der også er leder af Ukraines sikkerhedstjeneste SBU, har brugt sine embedsbeføjelser til at overvåge og chikanere TV-i, og det er blevet mere end antydet, at inddragningen af TV-i og TV 5’s sendefrekvenser er politisk motiveret af præsident Janukovitjs ledelse.

Ved demonstrationen sagde forfatteren Dimitrij Kapranovij, at ”ytringsfrihed og lighed for loven burde findes overalt på jorden, uden undtagelse.”

Domstolen udsatte samme dage sin afgørelse i appelsagen.

Radio Free Europe, 26/8

Af PZS