SAMARBEJDE | Sretko Kalinic, dømt blandt andet for sin medvirken til mordet på den tidligere serbiske præsident Zoran Djindjic, blev i nat udleveret fra Kroatien til det serbiske politis varetægt.

Kalinic, der er medlem af den såkaldte Zemun Klan, et af Serbiens mest magtfulde kriminelle undergrundsnetværk, havde været på flugt fra de serbiske myndigheder i mere end syv år. Han blev pågrebet af kroatiske politistyrker i juni i år, efter han var blevet såret under et internt opgør i den kriminelle undergrund.

Kalinic er i Serbien dømt 70 års fængsel for sin medvirken i ikke mindre end 20 mordsager, heriblandt henrettelsen af den reformvenlige serbiske præsident Zoran Djindjic i 2003.

Udleveringen af Kalinic er den første udlevering af en kroatisk statsborger til serbiske myndigheder efter den nylige underskrivelse af en udleveringsaftale mellem de to lande.

Serbiske og kroatiske myndigheder kalder udleveringen et vigtigt skridt i normaliseringen af forholdet mellem de to lande, og et stort tilbageslag for regionens kriminelle underverden.

 

B92 25/8 og 25/8

Af AHB