POLITIK | Serbisk minister nægtet adgang til Kosovo. Serbiske myndigheder beder EU gribe ind.

Myndighederne i Pristina har nægtet flere serbiske politikere og embedsmænd adgang til Kosovo. Baggrunden er, at regeringen i Kosovo beskylder de serbiske politikere for at lave politiske provokationer i Kosovo.

Den serbiske minister for Kosovo og Metohija, Goran Bogdanović, måtte efterfølgende aflyse et officielt besøg til Kosovo den 19. august. To andre højtstående embedsmænd fra det serbiske ministerium for Kosovo blev afvist flere gange ved grænsen til Kosovo, men blev i sidste ende lukket ind. De serbiske myndigheder har appelleret til EU’s repræsentation i Kosovo, EULEX, om at gribe ind.

Den diplomatiske krise kommer samtidig med Kosovos Premiereminister Hashim Thaci er i gang med en charmeoffensiv for at få flere lande til at anerkende Kosovos selvstændighed.

Sidste måned afgjorde Den Internationale Domstol i Haag, at Kosovos uafhængighedserklæring fra 2008 ikke stred mod international lov. Foreløbigt har det dog ikke fået nye lande til at anerkende Kosovos selvstændighed.

 

B92 19/8

Balkan Insight 18/8

Af AHB