UDDANNELSE | På den seneste ranking af verdens universiteter, på listen ‘Academic Ranking of World Universities’ (ARWU), er både Polen og Tjekkiet lavt placerede. Rusland topper de tidligere Sovjetlande med en 74. plads.

Universitetet i Prag er placeret mellem 201-300-pladsen (efter 100 er universiteterne ikke præcist ranglistede), imens både Krakow, Skt. Petersborg, Szeged (Ungarn), og Warszawa har universiteter placeret på top 400 af listen,

Danmark er placeret på en 40. plads med Københavns Universitet og en 98. plads med Århus. De nordiske lande har i alt syv universiteter placeret på top 100 af listen, der i øvrigt har 17 amerikanske universiteter placeret på top 20.

Listen er udregnet efter flere indikatorer, heriblandt vundne Nobelpriser og andre udmærkelser, citerede forskere, publicerede akademiske artikler, akademisk produktion i forhold til universiteternes størrelse, etc.

ARWU

 

Af MBL