POLITIK | Efter flere dages intense forhandlinger lykkedes det folkevalgte medlemmer af det årlige højeste militære råd i Tyrkiet (YAŞ) at forhindre en forfremmelse af højtstående militære personligheder. Udfaldet er blevet hyldet af kommentatorer som en sejr for demokratiet.

Det drejede sig om 11 generaler, som er mistænkt for at have været involveret i kupforsøg, samt den højtstående general Hasan Iğsız, der er under sigtelse for blandt andet planer om at vælte regeringen. Premierminister Recep Tayyip Erdoğan nægtede under mødet at sætte sin underskrift for Iğsızs forfremmelse og sent onsdag aften afsluttede præsident Abdullah Gül mødet uden at generalerne var blevet forfremmet.

Denne begivenhed er blevet positivt modtaget af flere kommentatorer, der betragter udfaldet som en styrkelse af de civile og demokratiske kræfter i landet, mens skeptikere frygter at dette er endnu et skridt imod et islamisk diktatur.

Todays Zaman 6/8

SETimes 6/8

Af KFH