TOPMØDE | Topdiplomater i FN afbryder idag deres ferie for at mødes om at finde en løsning for situationen i det nordlige Kosovo. Serbiens præsident Boris Tadic har anmodet om mødet.

I Mitrovica i det nordlige Kosovo opstod i sidste uge serbiske demonstrationer i protest imod, at Kosovos regering vil oprette en repræsentation i byen. En ukendt gerningsmand kastede en håndgranat i mængden, hvor elleve demonstranter blev såret og en omkom. Få dage senere blev en lokal serbisk politiker myrdet. Serbien kræver nu at FN griber ind.

Kosovos præsident Fatmir Sejdiu tager afstand fra disse hændelser, men kritiserer Serbien for at tage sagen op hos Sikkerhedsrådet, da det vil give et uretmæssigt billede af Kosovo som en ustabil stat. Mødet i FN finder sted i dag i New York.

Balkan insight 6/7

Balkan Insight 5/7http://www.balkaninsight.com/en/main/news/29202/

Balkan insight 2/7

Af KFH