EU OG BALKAN: I Sarajevo afholdes i dag topmøde om Vestbalkans fremtid i EU. Repræsentanter fra EU, USA, Rusland og de forskellige lande på Balkan deltager i mødet. Spaniens udenrigsminister Miguel Angel Moratinos, der repræsenterer EU’s formandsland forsikrer i en udtalelse at EU og det internationale samfund er forpligtede til at sørge for Balkan-landenes optagelse, og at alle vil gøre en stor indsats for at det sker.

De enkelte lande har store forventninger til mødet og Serbiens udenrigsminister Vuk Jeremic udtaler at ”det vil være en stor fejltagelse, hvis optagelsesprocessen ikke blot fortsætter, men også accelereres efter dette møde”, ifølge nyhedsbureauet B92.

Forud for mødet fandt der store diskussioner sted imellem deltagerne, da f.eks. Serbiske repræsentanter ikke anerkender invitation af repræsentanter fra Kosovo. Problemet løstes ved at ingen af mødedeltagerne benytter landenavne og blot repræsenterer deres egen person.

B92 2/6

Balkan Insight 2/6

Af KFH